Sunday, August 23, 2015

Kahvaltı sofrası yerine...

Ara ara yazarım, belki hatırlayanlarınız olur Sevgili'nin yani Bay Sahildeki Ev'in kahvaltı ile hiç arası yoktur, onun için bizde büyük kahvaltı masaları çok seyrek, daha çokta misafir geldiği zaman kurulur.. Bende alıştım artık tek başıma bir şeyler hallediveriyorum..




Bugünde denize girmeye bazı tanıdıklarımız gelecek bizim buraya, onlara ne ikram edeyim diye düşünürken, kahvaltı sofası yerine meyve sofrası hazırlamaya karar verdim.. Sıcak yaz aylarında en güzeli değil mi? Hele denizden çıkınca soğuk soğuk meyve yemenin tadına doyum olmaz.. Aaa bak karpuz kesmeyi unutmuşum.. Belki biraz da peynir koymalıyım yanına değil mi?



Bu arada bilirsiniz ben peştemalleri biraz evde çalıştırmadan öyle deniz kenarına tatile falan göndermem.  SundayFunday'den bu harika desenli peştemali'de önce biraz yemek işlerine koştum. Masa örtüsü olarak çalışsın biraz sonra deniz kenarına gider değil mi?

Öyle güzel desenli peştemaller var ki bu sıralar, insan evde bir sürü yerde kullanabilir onları.. Bu sıralar tatil yörelerindeyseniz yerel pazarlara bakmayı ihmal etmeyin, mevsim sonu geldiği için bayağı bir ucuzluk var peştemallerde..



Today I am expecting some guests who are coming to our beach for swim.. I prepared them a refreshment table full of fresh fruits.. I think they will be a good treat after a long swim.. My lovely tablecloth is actually a Turkish bath towel. I love using them for different purposes around the house..

Have a great Sunday...



7 comments:

  1. Umarım misafirleriniz benim gibi kahvaltı canavarı değildir çünkü bence günün en güzel ve en çok yenmesi gereken öğünü kahvaltı.Meyveyi akşam tercih ederim.Yinede çok güzel bir sofra elinize sağlık

    ReplyDelete
  2. Bu sofrada insan nasıl da iştahlanır .Ama günün en ğüzel öğünü kahvaltı özlenmez mi? Meyve ara öğün olarak akla geliyor hep. Gene de sunum o kadar şık ve güzel ki açlığını unutur insan...

    ReplyDelete
  3. Bu sofrada insan nasıl da iştahlanır .Ama günün en ğüzel öğünü kahvaltı özlenmez mi? Meyve ara öğün olarak akla geliyor hep. Gene de sunum o kadar şık ve güzel ki açlığını unutur insan...

    ReplyDelete
  4. Evet dediğiniz gibi peynir olsa iyi olacakmış. Üzümlerin de güzelliği. Ege'de bu sene çok bol galiba. Ayvalık'ta yerlere kadar sarkmıştı kocaman salkımlar. Bnece de çok akılcı olmuş kahvaltı yerine meyveler. Elinize sağlık.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete